Jan Oblakin rankkakäsittelysuoritukset vievät Atléticon Interin ohi ja kahdeksan viimeiseen

“Ad augusta per angusta” – vastoinkäymisten kautta kunniaan – julisti Metropolitanon eteläkatsomossa oleva banderolli, ja se piti paikkansa. Kuinka totta se olikaan, jopa enemmän kuin he olivat osanneet odottaa. He kohtasivat kamppailuja ja kestivät kärsimystä, myrskyisän illan, jossa jopa manageri loukkaantui. Lopulta Atlético Madridia odotti kuitenkin kunnia.

Peli, joka olisi voinut mennä miten tahansa, voitettu tai hävitty useaan kertaan, meni lopulta pilkulta. Ja siellä, kello 23.43 paikallista aikaa, Lautaro Martínez lähetti yhdeksännen rangaistuspotkun korkealle pohjoispäätyyn.

Ensimmäistä kertaa vuonna 2024 Internazionale ei voittanut jalkapallo-ottelua, ja se maksoi sille julmalla tavalla. Siitä oli lähes kymmenen vuotta, kun tässä kilpailussa oli viimeksi ammuttu rangaistuspotkukilpailu, nyt niitä on ollut kaksi yhtä monessa päivässä. Täällä oli ammuttu 38 laukausta, Halvat Atlético De Madrid Naisten jalkapallopaidat voitti ottelun 2-1, mutta he tarvitsisivat vielä yhdeksän laukausta ratkaistakseen tämän taistelun.

Viime vuoden finalistit ovat ulkona; Atlético on jatkossa, sillä vaihtopelaaja Memphis Depay vei heidät jatkoajalle myöhäisellä maalilla ja lähes yli-inhimillisellä esityksellä, minkä jälkeen hän pamautti pilkkupotkunsa verkon perukoille ennen kuin Jan Oblak ehti torjua kahdesti ja lähettää heidät jatkoon.

Ensimmäisen erän tappio oli kumottu. Niin oli myös toisessa ottelussa päästetty ensimmäinen maali. Atlético oli voittanut myös Saúl Ñíguezin toisen rangaistuspotkun. Hänet torjui Yann Sommer, mutta Alexis Sánchezin ja Davy Klaassenin torjui Oblak. Atlético oli tehnyt sen, riemu peittää tässä uupumuksen. He olivat juosseet täysillä kaksi tuntia; kaikki olivat. Jopa pallopojat olivat ryntäilleet alusta asti, aivan kuin nuo avausminuutit olisivat olleet viimeiset minuutit. Mikään ei kuitenkaan voinut olla niin intensiivistä, niin sydäntäsärkevää kuin mitä loppuvaiheista tuli.

Atléticolta kesti vain kolme minuuttia, ennen kuin se sai Stefan Savicin toimesta maalipaikan – jo enemmän kuin se oli onnistunut koko ensimmäisessä erässä – ja se olisi saattanut mennä jo johtoon, kun Samuel Lino kimposi Nicolò Barellasta, karkasi Stefan de Vrijin edestä ja laukoi kovaa ja matalalta, ja Sommer pelasti sen.

Halvat Atlético De Madrid Naisten jalkapallopaidat

Aluksi Interissä oli kuitenkin sellaista selkeyttä ja viiltävyyttä, joka antoi ymmärtää, että peli saattaisi itse asiassa ratketa jo varhaisessa vaiheessa. Esimerkki heidän kyvyistään tuli, kun Denzel Dumfries pakotti Oblakin kaksoispelastukseen, ja maali syntyi jo 33. minuutilla.

Kun Federico Dimarco viimeisteli Martínezin, Henrikh Mkhitaryanin, Alessandro Bastonin ja lopulta Barellan rakentaman ovelan liikkeen, voitiin antaa anteeksi, jos ajattelit, että tämä oli ohi. Korkealla vieraspäädyssä italialaiset sytyttivät puhelimensa, mutta niitä heilutettiin vielä, kun Atlético tasoitti, hieman koominen maali muutti tunnelman täällä. Ja lopulta myös lopputuloksen. Benjamin Pavard teki sotkun tyhjennyksestä, pyyhkäisi, ampui ohi ja kaatui ja jätti Antoine Griezmannin yksin maaliin.

Ranskalaisen olisi pitänyt lisätä tähän, kun Marcos Llorente järjesti hänet toisen puoliajan alussa, mutta hän ampui Sommerin ohi. Kun Llorente pääsi hetkeä myöhemmin jälleen karkuun, Álvaro Morata puski yli, kun hänen olisi ollut parempi antaa pallon mennä. Toisessa päässä Halvat Inter Milan jalkapallopaidat olisi pitänyt lopettaa ottelu, sillä Martínez pujotteli ensin Marcus Thuramin ja sitten Barellan maalille, mutta nämä tuhlasivat kultaiset tilaisuutensa, mikä johti hurjaan ja avoimeen loppuhetkeen, jossa Atlético heitti kaiken Interin kimppuun.

Memphis erityisesti: hän lähti peliin, ja hänellä oli valtava vaikutus, sillä hänellä oli kolme tilaisuutta vain muutamassa minuutissa. Hän pyörähti parin metrin päässä maalista, mutta ei onnistunut viimeistelemään, kun Ángel Correa loi ensimmäisen maalipaikan. Sitten 85. minuutilla hän pamautti laukauksen tolpan sisäpuolelle. Ja sitten kolme minuuttia ennen loppua hän kääntyi terävästi alueella ja iski upean viimeistelyn, joka sai paikan räjähtämään.

Diego Simeone venyi loukkaantuneena juostessaan juhlivien pelaajiensa luokse ja päätyi sitten kasvoillaan nurmikolle, kun Griezmann valmisteli Halvat Rodrigo Riquelme jalkapallopaidat voittomaalin 20 sekuntia ennen loppua. Tämä oli se hetki, mutta laukaus lensi yli. Se oli sattunut, mutta Riquleme lunastaisi itsensä paikalta.

Jalkapalloilijoiden tavoin Simeone nousi jälleen ylös, vaikka lihakset ja keuhkot huusivat. Lisäaika alkoi Yann Bisseckin poikittaisella syötöllä, joka antoi Thuramille mahdollisuuden päästä päähän, sitten Riquelme toimitti Memphisille, jonka laukauksen Sommer jotenkin pelasti, ja toisessa päässä Martínez nyökkäsi murto-osan ohi.

Hermot kireällä, selvät torjunnat pilkottu, epätoivo kaikkialla, mutta sankaruutta ja henkeä riittää. Pelaajat olivat hajanaisia, mutta ponnistelivat loppuun asti, jossa he kohtasivat lisää vaikeuksia ja kunniaa.